Παράγγειλε 100 γρίφους με τις λύσεις τους

Πληροφορίες για το πώς θα παραγγείλετε 100 γρίφους με τις λύσεις τους από το grifoi.org μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

Λογικής - Πόσοι πήραν μπαλόνι; (**)

Σε μια γιορτή του σχολείου, η δασκάλα ζήτησε από 10 παιδιά να παίξουν ένα παιχνίδι. Τους είπε να κλείσουν τα μάτια και φόρεσε στον καθένα τους είτε ένα κόκκινο είτε ένα άσπρο καπέλο. Μετά τους είπε να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν τα καπέλα που φοράνε τα υπόλοιπα παιδιά.
Όποιο παιδάκι έβλεπε τέσσερα ή περισσότερα κόκκινα καπέλα θα έπαιρνε δώρο ένα μπαλόνι. Στο τέλος του παιχνιδιού ένα παιδάκι ζήλεψε που κάποιο άλλο πήρε μπαλόνι ενώ αυτό όχι. Πόσα πήραν μπαλόνι;

2 σχόλια:

pantsik είπε...

Λύση :

Αν τα παιδιά που φόραγαν κόκκινο καπέλο ήταν τρία ή λιγότερα, τότε κανένα παιδάκι δεν θα έπαιρνε μπαλόνι. Αν ήταν πέντε ή περισσότερα, θα έπαιρναν όλα από ένα μπαλόνι. Αν όμως φόραγαν κόκκινο καπέλο τέσσερα παιδάκια, τότε όσα φόραγαν άσπρο καπέλο θα έπαιρναν μπαλόνι, ενώ αυτά τα τέσσερα, βλέποντας το καθένα μόνο τρία να φορούν κόκκινο καπέλο, δεν θα έπαιρναν μπαλόνι. Άρα μπαλόνι πήραν 6 παιδάκια.

Μιχάλης από Ηλιούπολη είπε...

Ναι, αυτές ακριβώς τις σκέψεις έκανα και εγώ και κατέληξα σε αυτότο συμπέρασμα. Συμπαθητικος γρίφος, που δεν σου σπάει τα...νεύρα!!! (LOL)