Μετρήστε την ευφυΐα σας!

Πόσο έξυπνοι είστε; Βρείτε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα λύνοντας μερικούς από τους καλύτερους γρίφους αυτού του blog, συγκεντρωμένους σε μία εφαρμογή Android. Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play Store.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Υπολογισμού - Το κυνήγι της χήνας (****)

Μια χήνα βρίσκεται στο κέντρο μιας κυκλικής λίμνης. Ένας λύκος βρίσκεται στην όχθη της λίμνης και θα ήθελε πολύ να τη φάει αλλά δεν ξέρει κολύμπι. Αν η χήνα καταφέρει να κολυμπήσει μέχρι την όχθη της λίμνης τότε μπορεί στιγμιαία να πετάξει και να γλυτώσει από τα δόντια του λύκου. Ο λύκος τρέχει 4 φορές πιο γρήγορα απ’ ότι κολυμπάει η χήνα και κινείται πάντοτε προς την κατεύθυνση που τον φέρνει πιο κοντά της.
Μπορεί να γλυτώσει η χήνα; Αν ναι, περιγράψτε τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει και δώστε μια εκτίμηση του ελάχιστου μήκους της.

Σωστή απάντηση έχουν δώσει οι:
stratos, batman1986swt, Michalis, aldel, Png,        Aris S, gkk, Fenthick, GooD, Aristotelis Kodos, ΘΑΝΑΤΟΣ, stavgeor, johnthegreek, killerado, Biorebel, tasosi2008, saxon, panos, efthimis, ΕΑΛΕΞΙΟΥ, takis, percival, Θανάσης Παπαδημητρίου, ZORIKOS, Tamy, L, parmapan, G SOZELGI, Κυριάκος Κουγιουμτζόπουλος, dimsot1989, Steli0s1, ntsa, Πειραχτήρι, daskalos1971, Kris Geo, Γ. Κ., Μιχάλης, sf, ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ, Γιάννης Α, Νεφέλη, Stathis, Νίκος Ηλιόπουλος, DyerJohn Salt, Βαγγέλης