Μετρήστε την ευφυΐα σας!

Πόσο έξυπνοι είστε; Βρείτε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα λύνοντας μερικούς από τους καλύτερους γρίφους αυτού του blog, συγκεντρωμένους σε μία εφαρμογή Android. Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play Store.

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Υπολογισμού - Δύο ορθογώνια παραλληλόγραμμα (***)

Ο Γιάννης σχεδίασε δύο ορθογώνια παραλληλόγραμμα, το ΑΒΓΔ και το ΑΒΕΖ των οποίων οι πλευρές είναι ακέραιες σε εκατοστά. Το εμβαδόν του ΑΒΓΔ είναι 20 τ.εκ. και το εμβαδόν του ΑΒΕΖ είναι 10 τ.εκ.
Ποια είναι η ελάχιστη δυνατή περίμετρος του ορθογώνιου παραλληλόγραμμου ΓΔΖΕ;

Σωστή απάντηση έχουν δώσει οι:
Jim32, batman1986stratos, saxon, kraptaki, Χρήστος Κάλλης, Βαγγέλης, Nikos Stamatiou, zatrikiosMrKitsostasoe, Θανάσης Παπαδημητρίου, kakkalos, Tamy, G SOZELGI, Ποταμιτης, ANDREKATlakostas, DyerΚ29, Png, Michalis, Kris Geo

Πιθανοτήτων - Παιχνίδι με ζάρι (****)

Έχουμε 6 άτομα αριθμημένα από 1 έως 6. Ο παίκτης Νο.1 ξεκινάει ρίχνοντας ένα ζάρι. Εάν το ζάρι φέρει 1, τότε ο παίκτης Νο.1 κερδίζει και το παιχνίδι λήγει. Εάν φέρει έναν αριθμό Ν διαφορετικό από 1, τότε το ζάρι περνάει στον παίκτη Νο. Ν, ο οποίος επαναλαμβάνει τη διαδικασία. Εάν δηλαδή το ζάρι φέρει τον αριθμό Ν, ο παίκτης Ν κερδίζει και το παιχνίδι λήγει, διαφορετικά το ζάρι περνάει στον παίκτη που έχει τον αριθμό που έφερε το ζάρι κ.ο.κ.
Ποια είναι η πιθανότητα να κερδίσει ο παίκτης Νο.1;

Σωστή απάντηση έχουν δώσει οι:
stratosbatman1986Βαγγέλης, kraptaki, Θανάσης Παπαδημητρίου, Χρήστος Κάλλης, lakostas, Kontoleon, sf, Michalis, saxon