Μετρήστε την ευφυΐα σας!

Πόσο έξυπνοι είστε; Βρείτε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα λύνοντας μερικούς από τους καλύτερους γρίφους αυτού του blog, συγκεντρωμένους σε μία εφαρμογή Android. Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play Store.

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ζυγίσεων - Σάκος με ζάχαρη (*****)

Ένας μπακάλης έχει στη διάθεσή του ένα σάκο με ζάχαρη βάρους 10 κιλών, δύο βαρίδια βάρους 200 και 300 γραμμαρίων και μια ζυγαριά δύο δίσκων.
Πουλάει αυτή τη ζάχαρη μόνο σε πολλαπλάσια των 100 γραμμαρίων και μόνο αν η ποσότητα που του ζητήσει ο πελάτης μπορεί να μετρηθεί το πολύ με 3 ζυγίσεις.
Ποια είναι η πιθανότητα να μπορέσει να εξυπηρετηθεί ο πρώτος πελάτης που θα μπει στο μαγαζί και θα του ζητήσει οποιοδήποτε πολλαπλάσιο των 100 γραμμαρίων με όριο τα 10 κιλά;

Σημείωση: Θεωρήστε ότι μία ζύγιση ολοκληρώνεται τη στιγμή που ο ζυγός ισορροπεί. Επίσης θεωρήστε αμελητέο το βάρος κάθε σάκου που θα χρησιμοποιήσει για τη συγκέντρωση της ζάχαρης.

Σωστή απάντηση έχουν δώσει οι:
swt, stratos, saxon, batman1986, Michalis, Evangelos, ksekarfotos, ΧΑΡΗΣ, stavgeor, killerado, theo, boilover, avevaios, Θανάσης Παπαδημητρίου, efthimis, ΕΑΛΕΞΙΟΥ, Νικόλας_Χ, kraptaki, percival, ΜΑΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, G SOZELGI, Aliki, gkk, sf, daskalos1971, Kris Geo, JOELMARX, Γρηγόρης, ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ, gerodiak, John Salt