Μετρήστε την ευφυΐα σας!

Πόσο έξυπνοι είστε; Βρείτε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα λύνοντας μερικούς από τους καλύτερους γρίφους αυτού του blog, συγκεντρωμένους σε μία εφαρμογή Android. Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play Store.

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Έμπνευσης - Σπίρτο στον καφέ (*)

Ένας πελάτης κάποιου καλού ξενοδοχείου κατεβαίνει στην τραπεζαρία για το πρωινό του. Παραγγέλνει γαλλικό καφέ, τον οποίο αμέσως του σερβίρει ένας σερβιτόρος. Μετά από λίγα λεπτά ο πελάτης ετοιμάζεται να πιει μια γουλιά, αλλά βλέπει ένα σπίρτο, καμένο εντελώς, να επιπλέει μέσα στον καφέ του. Μαύρο όπως ήταν, ίσα που πρόλαβε να το διακρίνει με την άκρη της όρασής του. Αμέσως φωνάζει τον σερβιτόρο και του δείχνει το σπίρτο. Ο σερβιτόρος απολογείται για το περιστατικό και προθυμοποιείται να φέρει αμέσως έναν καινούργιο καφέ. Πράγματι, μετά από λίγο επιστρέφει με ένα φλιτζάνι. Ο πελάτης κοιτάζει το φλιτζάνι, πίνει μια γουλιά και αμέσως χτυπάει το χέρι του στο τραπέζι και αρχίζει να βρίζει τον σερβιτόρο γιατί του έδωσε πάλι τον ίδιο καφέ, αφού προηγουμένως είχε αφαιρέσει από μέσα το σπίρτο. Πώς ήταν τόσο σίγουρος;

3 σχόλια:

pantsik είπε...

Λύση :

Πριν αντιληφθεί την ύπαρξη του σπίρτου στον καφέ, ο πελάτης είχε προλάβει να ρίξει μέσα ζάχαρη. Ο καινούργιος καφές του ήταν κι αυτός γλυκός, κάτι το οποίο δεν μπορούσε να ξέρει ο σερβιτόρος όταν προσπάθησε να τον εξαπατήσει.

Ανώνυμος είπε...

χαζό....

Ανώνυμος είπε...

δεν ειναι ξεκαθαρο οτι βαζει και ζαχαρη...