Μετρήστε την ευφυΐα σας!

Πόσο έξυπνοι είστε; Βρείτε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα λύνοντας μερικούς από τους καλύτερους γρίφους αυτού του blog, συγκεντρωμένους σε μία εφαρμογή Android. Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play Store.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Έμπνευσης - Ο πεισματάρης δράκος (***)

Πίσω στον Μεσαίωνα υπήρχε μία μεγάλη γέφυρα που στη μέση της κοιμόταν ένας δράκος. Τη γέφυρα αυτή μπορούσε να τη διασχίσει κάθε ιππότης μόνο πεζός και σε χρόνο όχι λιγότερο από 15 λεπτά. Το πρόβλημα ήταν πως κάθε 10 λεπτά ακριβώς, ο δράκος ξυπνούσε και όποιον έβλεπε να προσπαθεί να την διασχίσει τον γυρνούσε πίσω. Φυσικά ούτε λόγος δεν γινόταν να του επιτεθεί κανείς. Έτσι όλοι οι ιππότες αναγκάζονταν να κάνουν έναν πολύ μεγαλύτερο γύρο για να περάσουν απέναντι. Κάποιος ιππότης όμως βρήκε έναν έξυπνο τρόπο και διέσχισε τελικά τη γέφυρα. Τι έκανε;

4 σχόλια:

pantsik είπε...

Λύση :

Ξεκίνησε να τη διασχίζει κανονικά, αλλά λίγο πριν ξυπνήσει ο δράκος, έκανε μεταβολή και άρχισε να επιστρέφει. Ο δράκος μόλις ξύπνησε τον είδε και τον γύρισε πίσω, δηλαδή ακριβώς εκεί που ήθελε να πάει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα μπορουσε και να μενει ακινητος απλως?

pantsik είπε...

Θα μπορούσε αρκεί να κοιτάζει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αν περπατάει όμως δίνει και την εντύπωση της κίνησης στον δράκο, οπότε τον ξεγελάει περισσότερο.

Unknown είπε...

Θα μπορουσε να ξεκινησει απο το σημειο της γεφυρας που προχωροντας θα εβλεπε στο πισω μερος του δρακου. Αν ετσι ο δρακος δεν τον εβλεπε και ο ιπποτης ξεκινουσε τη στιγμη που ο δρακος αποκοιμηθηκε, μετα απο δεκα λεπτα πιθανατα θα ειχε περασει τον δρακο οποτε οταν αυτος ξυπνουσε ο ιπποτης θα γυριζε οπως λεει η λυση και ο δρακος θα τον πηγαινε στην αλλη πλευρα. Βεβαια αν το καλοσκεφτουμε στο ιδιο καταληγουμε , απλα η λυση καλυπτει ολες τις περιπτώσεις