Μετρήστε την ευφυΐα σας!

Πόσο έξυπνοι είστε; Βρείτε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα λύνοντας μερικούς από τους καλύτερους γρίφους αυτού του blog, συγκεντρωμένους σε μία εφαρμογή Android. Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play Store.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Έμπνευσης - Bibliofagus (****)

Ένα σκουλήκι της οικογένειας bibliofagus εισχωρεί σ' ένα σπίτι κι αρχίζει να τρώει μία δεκάτομη εγκυκλοπαίδεια που είναι τοποθετημένη στη βιβλιοθήκη. Ο τρόπος που την τρώει είναι ο εξής: Ξεκινάει από τη σελίδα Νο 1 του πρώτου τόμου και τρώγοντας σε ευθεία και κάθετη γραμμή τρυπάει μέχρι τη σελίδα Νο 100 (τελευταία σελίδα) του δέκατου τόμου. Αν το κάθε εξώφυλλο του κάθε τόμου της εγκυκλοπαίδειας έχει πάχος 1 εκατοστό και τα φύλλα του πάχος 8 εκατοστά (συνολικό πάχος του κάθε τόμου 10 εκατοστά), πόσα εκατοστά διέσχισε το σκουλήκι τρώγοντας;

4 σχόλια:

pantsik είπε...

Λύση :

82 εκατοστά. Για να πειστείτε δείτε πως είναι παραταγμένες οι εγκυκλοπαίδειες στη βιβλιοθήκη σας. Η 1η σελίδα του 1ου τόμου είναι η εσωτερική και όχι η εξωτερική. Το ίδιο και η σελίδα 100 του 10ου τόμου. Έτσι έφαγε 8 ολόκληρους τόμους συν τα εξώφυλλα του 1ου και του 10ου τόμου.

Ανώνυμος είπε...

θαρρώ πως η απάντηση είναι 98 εκατοστά. 80 (8Χ10) οι τόμοι απο 2-9 και απο 9 εκατοστά ο πρώτος και ο τελευταίος τόμος. Δεν έφαγε το εμπρός εξώφυλλο του πρώτου τόμου και το πίσω του δέκατου

pantsik είπε...

@Ανώνυμος: Όχι, γιατί ο 1ος τόμος τοποθετείται αριστερά και ο 10ος δεξιά. Δες το με μια εγκυκλοπαίδεια στη βιβλιοθήκη σου.

Ανώνυμος είπε...

exeis dikio einai 82 ekatosta alla prepei na ejigiseis gt... egw den exw egkiklopaideies kai den mporousa na to diakrinw... tr omws katalava oti oi egkiklopaideies topo8etountai me ta filla na topo8etountai pros tin mesa meria tis vivlio8hkhs...!!!