Γίνε μέλος στο grifoi.org

Στους γρίφους με τη σήμανση ".Άλυτοι 1-100" και ".Άλυτοι 101-200" μπορούν να στέλνουν τις λύσεις τους μόνο τα Μέλη του site grifoi.org. Πληροφορίες για το πως θα γίνετε μέλος μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018

Συνδυασμών - Ζηλιάρικα ζευγάρια (***)

Πέντε ζευγάρια βρίσκονται στην όχθη ενός ποταμού και θέλουν να περάσουν στην απέναντι όχθη. Έχουν στη διάθεσή τους μία βάρκα η οποία μπορεί να μεταφέρει έως τρία άτομα και για να κινηθεί χρειάζεται τουλάχιστον ένα άτομο μέσα της. Δυστυχώς οι άντρες των ζευγαριών είναι ζηλιάρηδες και δεν δέχονται επ’ ουδενί να βρεθεί η γυναίκα τους με άλλον άντρα σε κάποια όχθη, έστω και στιγμιαία, εκτός κι αν είναι και οι ίδιοι παρόντες στην ίδια όχθη. Πώς θα περάσουν και οι δέκα απέναντι και πόσες είναι οι ελάχιστες διασχίσεις του ποταμού για να τα καταφέρουν;
Οδηγίες αποστολής λύσεων: Συμβολίστε τους 5 άντρες με τα γράμματα Α-Ε και τις 5 γυναίκες με τα γράμματα α-ε. Συμβολίστε κάθε μεταβολή στη θέση των ατόμων ως προς το ποτάμι με μια νέα γραμμή κειμένου. Κάθε γραμμή κειμένου αναλύεται ως εξής: Σημειώνονται με αλφαβητική σειρά πρώτα οι άντρες που βρίσκονται στην αριστερή όχθη του ποταμού, μετά οι γυναίκες στην αριστερή όχθη, ακολουθεί μία παύλα που συμβολίζει το ποτάμι, μετά οι άντρες που βρίσκονται στη δεξιά όχθη του ποταμού και τέλος οι γυναίκες στη δεξιά όχθη. Κάθε άτομο διαχωρίζεται από το επόμενο με ένα κόμμα. Θα πρέπει το κάθε άτομο να έχει συγκεκριμένη θέση στην κάθε όχθη του ποταμού, δηλαδή αν κάποια άτομα δεν βρίσκονται σε μια δεδομένη όχθη θα πρέπει στη θέση τους να υπάρχουν κενά χωρισμένα με κόμμα.
Σαν παράδειγμα δίνονται δύο γραμμές κειμένου που συμβολίζουν την αρχική θέση των ζευγαριών και την πρώτη (προβληματική) διάσχιση του ποταμού από τους Β,Δ,γ:
Α,Β,Γ,Δ,Ε,α,β,γ,δ,ε,-, , , , , , , , , ,
Α, ,Γ, ,Ε,α,β, ,δ,ε,-, ,Β, ,Δ, , , ,γ, ,


Σωστή απάντηση έχουν δώσει οι:
batman1986stratos, daskalos1971, Θανάσης Παπαδημητρίου, MrKitsosswtTamyTheGrey, Michalis, Steli0s1, kraptaki, skmmcj, Nikos Stamatiou, John Salt, sf, james, ΒΕΗΣ, Βαγγέλης

27 σχόλια:

pantsik είπε...

@Χρήστος Κάλλης: Ο συμβολισμός Α,Β,Γ,Δ,Ε,α,β,γ,δ,ε-,Β, ,Δ,Ε,α,β,γ, , , δεν είναι συμβατός με το πρότυπο που περιγράφω. Η κάθε γραμμή πρέπει να είναι μια στατική απεικόνιση της τρέχουσας κατάστασης. Στη δική σου γραμμή υπάρχει το Β τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά όχθη του ποταμού, κάτι που δεν μπορεί να συμβαίνει. Αν θέλεις περισσότερες διευκρινίσεις πες μου.

pantsik είπε...

@Χρήστος Κάλλης: To CSC είναι ο τριψήφιος ή τετραψήφιος κωδικός που βρίσκεται στο πίσω μέρος της κάρτας σου.

pantsik είπε...

@Χρήστος Κάλλης: Μετά το "ε," υπάρχει ένα "-," που συμβολίζει το ποτάμι. Μετά υπάρχει ένα " ," (κενό με κόμμα) που συμβολίζει την κενή θέση του Α σε αυτήν την όχθη του ποταμού. Μετά υπάρχει το "Β," που συμβολίζει πως ο Β μετακινήθηκε στη δεξιά όχθη του ποταμού. Δεν νομίζω πως υπάρχει τυπογραφικό λάθος.

pantsik είπε...

@batman1986: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@stratos: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@daskalos1971: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

Tamy είπε...

Καλησπέρα... μια διευκρίνηση... οι ζηλιάρηδες σύζυγοι ζηλεύουν ακόμη κι όταν η γυναίκα τους βρίσκεται μαζί με ζευγάρι? ή μόνο με άλλον άνδρα δίχως τη γυναίκα του? Δηλ. η περίπτωση Α,... - , Β, ..., α, β, ... απαγορεύεται?

pantsik είπε...

@Θανάσης Παπαδημητρίου: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@Tamy: Ναι, ζηλεύουν ακόμα και όταν η σύζυγός τους βρίσκεται μαζί με ζευγάρι.

pantsik είπε...

@MrKitsos: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@swt: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@Tamy: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@Tamy: ΟΚ με την καταχώρηση. Καλό θα ήταν αυτό που λες, αλλά σκοπός της συγκεκριμένης γραμμογράφησης είναι να μπορώ να ελέγχω αυτόματα την ορθότητα των λύσεων. Έτσι ότι και να μπει στη θέση του ποταμιού έχει το ίδιο αποτέλεσμα για μένα.

pantsik είπε...

@Steli0s1: Μου γράφεις την κατάσταση που επικρατεί όταν η βάρκα βρίσκεται στην αριστερή όχθη. Γράψε μου σε παρακαλώ την κατάσταση που επικρατεί όταν η βάρκα βρίσκεται και στις δύο όχθες.

pantsik είπε...

@Steli0s1: Δεν είναι σωστό γιατί στη δεύτερη διαδρομή προς τα αριστερά η γυναίκα του Γ είναι με άλλους άντρες και αυτός βρίσκεται στην αντίπερα όχθη.
Αν επιχειρήσεις νέα λύση, στείλε μου τις διπλάσιες γραμμές από αυτές που μου έστειλες τώρα (μία γραμμή για κάθε μετακίνηση της βάρκας) χωρίς σχόλια ανάμεσα. Το ζητώ αυτό γιατί κάνω αυτόματο έλεγχο των λύσεων.

pantsik είπε...

@TheGrey: Σωστό είναι. Γράψε μου τις αντίστοιχες γραμμές για έλεγχο της λύσης σου.

pantsik είπε...

@TheGrey: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@Michalis: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@Steli0s1: Σωστό είναι τώρα, μπράβο.

pantsik είπε...

@kraptaki: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@skmmcj: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@Nikos Stamatiou: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@John Salt: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@sf: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@james: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@ΒΕΗΣ: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@Βαγγέλης: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.