Μετρήστε την ευφυΐα σας!

Πόσο έξυπνοι είστε; Βρείτε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα λύνοντας μερικούς από τους καλύτερους γρίφους αυτού του blog, συγκεντρωμένους σε μία εφαρμογή Android. Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play Store.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Έμπνευσης - Θεωρία συνωμοσίας (***)

Ο κυρ Δημοσθένης, γνωστός για τον συνωμοτικό τρόπο σκέψης του, είναι σίγουρος πως η μεγάλη πολυεθνική για την οποία εργάζεται βάζει κάποιου είδους ναρκωτικό στον καφέ που προσφέρει στους υπαλλήλους της κάθε πρωί, ώστε να αυξάνει την αποδοτικότητά τους.
Για να το αποδείξει αυτό, ένα πρωί πήρε τον καφέ που του προσέφεραν στο γραφείο του και τον πήγε για ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Το αποτέλεσμα της ανάλυσης έδειξε πως ο καφές του περιείχε τη χημική ένωση 1,3,7-τριμεθυλοξανθίνη, η οποία είναι μια ψυχοδιεγερτική ουσία που αυξάνει την ετοιμότητα, βελτιώνει την ικανότητα για συγκέντρωση και δίνει ένα αίσθημα ευφορίας. Αξιοποιεί τον ίδιο μηχανισμό με τον οποίο η ηρωίνη διεγείρει τον εγκέφαλο, αλλά σε πιο ήπιο βαθμό.
Με το αποτέλεσμα της ανάλυσης υπέβαλε αμέσως μήνυση στην εταιρεία του απαιτώντας αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων. Όταν όμως η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο, ο δικαστής χαμογέλασε συγκαταβατικά και απέρριψε την αγωγή του. Για ποιο λόγο;

5 σχόλια:

pantsik είπε...

Λύση:

Γιατί η 1,3,7-τριμεθυλοξανθίνη ονομάζεται κοινώς καφεΐνη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
http://www.chem.uoa.gr/chemicals/chem_caffeine.htm

Papaveri είπε...

Ο δικαστής χαμογέλασε συγκαταβατικά και απέρριψε την αγωγή του, διότι η χημική ένωση 1,3,7-τριμεθυλοξανθίνη είναι η γνωστή καφεΐνη, η οποία είναι αβλαβής όταν πίνουμε ένα καφέ την ημέρα. Ενισχύει το κεντρικό νευρικό σύστημα, καταπολεμά την υπνηλία και την κόπωση και ενισχύει την ικανότητα εγρήγορσης. Τα αφεψήματα και τα αναψυκτικά που περιέχουν καφεΐνη είναι τα πλέον δημοφιλή και η καφεΐνη είναι η πρώτη σε κατανάλωση ψυχοδιεγερτική ουσία σε όλο τον κόσμο. Οπότε δίκαια απέρριψε ο δικαστής την υπόθεση.

Ανώνυμος είπε...

i kafeini mporei omos na periexei kai alles ximikes ousies pou den ine dinaton na brethoun apo ta mixanimatta tis epoxis

Kostakis Mp είπε...

Εγώ απάντησα πως δεν είναι παράνομη αυτή η ουσία..πιάνεται για σωστό??

pantsik είπε...

@Kostakis Mp: Ναι.