Μετρήστε την ευφυΐα σας!

Πόσο έξυπνοι είστε; Βρείτε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα λύνοντας μερικούς από τους καλύτερους γρίφους αυτού του blog, συγκεντρωμένους σε μία εφαρμογή Android. Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play Store.

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Ανάλυσης - Σύνολο 15 (****)

Παίζετε το εξής παιχνίδι με έναν φίλο σας: Βάζετε πάνω σε ένα τραπέζι ανοικτά εννέα φύλλα μιας τράπουλας, αυτά με τους αριθμούς από 1 έως 9 (θεωρούμε πως ο άσσος είναι το 1). Στη συνέχεια ο κάθε παίκτης εναλλάξ παίρνει από ένα φύλλο και το βάζει μπροστά του. Αυτός που θα συγκεντρώσει πρώτος άθροισμα 15 κερδίζει το παιχνίδι.
Πρέπει να βρείτε την καλύτερη στρατηγική παιχνιδιού για κάθε μία από τις παρακάτω δύο παραλλαγές. Η πρώτη παραλλαγή είναι σχετικά εύκολη, ενώ η δεύτερη είναι δύσκολη! Και στις δύο παραλλαγές παίζετε πρώτος:

1η παραλλαγή: Το άθροισμα 15 υπολογίζεται με τα δικά σας φύλλα μαζί με τα φύλλα του αντιπάλου σας. Αν το άθροισμα ξεπεράσει το 15 τότε το παιχνίδι θεωρείται ισόπαλο. Με ποιες επιλογές φύλλων θα κερδίζετε κάθε παιχνίδι;

2η παραλλαγή: Το άθροισμα 15 υπολογίζεται από ΤΡΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΦΥΛΛΑ και αντίστοιχα ο αντίπαλός σας θα πρέπει να συγκεντρώσει άθροισμα 15 με τρία δικά του φύλλα. Τα φύλλα που θα συγκεντρώσει ο κάθε παίκτης μπορεί να είναι περισσότερα από τρία και το συνολικό άθροισμά τους μεγαλύτερο από 15, αλλά για να κερδίσει θα πρέπει ακριβώς τρία από αυτά να δίνουν άθροισμα 15. Ποιες επιλογές φύλλων είναι οι καλύτερες στην προσπάθειά σας να κερδίσετε το παιχνίδι;
Αν δεν μπορέσετε να βρείτε μόνοι σας τη λύση σ’ αυτήν την παραλλαγή, σας δίνεται σαν βοήθεια μία μόνο λέξη, η οποία όμως μπορεί να σας δώσει την απαιτούμενη έμπνευση! Μαρκάρετε με το ποντίκι την περιοχή μεταξύ των δύο βελών για να αποκαλυφθεί.
Λέξη βοήθειας: → ΤΡΙΛΙΖΑ

Σωστή απάντηση έχουν δώσει οι:
Papaveri, Godfather_X, fandom, aldel, kajabbar, offspring, batman1986, stratos, takis7up, swt, Antonis1996, Michalis, ksekarfotos, Kontoleon, Πάνος, jimis petkos, saxon, Elminster Aumar, ΘΑΝΑΤΟΣ, stavgeor, theo, efthimis, Xeliaz, BOMBER, Θανάσης Παπαδημητρίου, straniero, casperakos, g.clifford, ΕΑΛΕΞΙΟΥ, percival, kraptaki, qwerty, erratic, Aliki, jason1996, sf, Πειραχτήρι, G SOZELGI, daskalos1971, bill1988, alexpsomi, JOELMARX, kakkalos, ilias.alkidis, Nikos Stamatiou, John Salt, Βαγγέλης

113 σχόλια:

pantsik είπε...

@GRigori0s: Τη διευκρίνιση που ζητάτε την συμπεριέλαβα στην εκφώνηση του γρίφου.

pantsik είπε...

@GRigori0s: Η απάντηση που δώσατε για την 1η παραλλαγή είναι πολύ σωστή.
Η απάντηση που δώσατε για τη δεύτερη παραλλαγή δεν είναι σωστή και σας δίνω ένα παράδειγμα που ακολουθούμε τη στρατηγική σας και χάνουμε. Είπαμε πως ο 1ος παίκτης είμαστε εμείς:
1ος: 5, 2ος: 4, 1ος: 9, 2ος: 1, 1ος: 2, 2ος: 8, 1ος: 3, 2ος: 6
Κερδίζει ο 2ος παίκτης με τα φύλλα 1-8-6.

GRigori0s είπε...

Και επειδή τωρα το πρόσεξα, εννοείτε ότι μπορούμε να πάρουμε όσα φύλλα θέλουμε, αλλά το 15 να δίνεται από τρία από αυτά

pantsik είπε...

@Papaveri: Η απάντησή σας στην 1η παραλλαγή δεν ήταν σωστή. Παράδειγμα: Είπαμε πως αρχίζουμε πάντα πρώτοι: Βάζετε το 1, βάζει το 3. Βάζετε το 5 (ώστε να βγαίνει άθροισμα 9 όπως λέτε), βάζει το 6 και έχει συμπληρώσει ο αντίπαλος άθροισμα 15.
Στη 2η παραλλαγή η απάντησή σας ήταν σωστή!

pantsik είπε...

@GRigori0s: Στη 2η παραλλαγή ναι.

GRigori0s είπε...

Με τα φύλλα 6&9 ή 8&7 στην δευτερη παραλλαγή κερδίζουμε;

pantsik είπε...

@GRigori0s: Όχι! Χρειάζονται ακριβώς τρία φύλλα.

pantsik είπε...

@Papaveri: Πολύ σωστή η απάντησή σας και στην 1η παραλλαγή!

pantsik είπε...

@Godfather_X: Η απάντησή σου στην πρώτη παραλλαγή ήταν πολύ σωστή!
Στη δεύτερη παραλλαγή ξέχασες να αναφέρεις τον αριθμό 2 στην κατηγορία με τους άλλους τρεις αριθμούς και δεν συσχέτισες τη λύση σου με τη λέξη βοήθειας που νομίζω πως δίνει μια πλήρη εξήγηση του προβλήματος. Παρ' όλα αυτά τα όσα γράφεις και στη δεύτερη παραλλαγή είναι σωστά και είναι προφανές πως θα μπορούσες να αντιμετωπίσεις την κάθε απάντηση του αντιπάλου σου με επιτυχία. Γι αυτό φυσικά θα δεχτώ σαν σωστή την απάντησή σου. Μπράβο σου και πάλι!

pantsik είπε...

@ΧΑΡΗΣ: Η απάντησή σας στην 1η παραλλαγή ήταν σωστή.
Στην 2η παραλλαγή δεν κάνατε συγκεκριμένες επιλογές και καταλάβατε πως δεν εξανλήσατε τις δυνατότητες που παρουσιάζονται. Υπάρχει όμως και εδώ συγκεκριμένος τρόπος παιχνιδιού που κερδίζει πάντα αν ο αντίπαλος δεν κάνει τις καλύτερες δυνατές κινήσεις ή κάνει ισοπαλία αν ο αντίπαλος κάνεις τις καλύτερες κινήσεις.

pantsik είπε...

@ΧΑΡΗΣ: Σκοπός μας εξ αρχής είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι. Έτσι έχει νόημα να ισχυριστούμε πως ένας τρόπος παιχνιδιού είναι καλύτερος από τους άλλους αν μεγιστοποιεί, όπως λέτε παρακάτω, την πιθανότητα να κερδίσουμε. Και αυτό μπορεί να συμβεί αν αφήνουμε στον αντίπαλο μη προφανείς επιλογές.
Στο παράδειγμα που αναφέρετε η δεύτερη επιλογή σας αφήνει στον αντίπαλο την προφανή επιλογή να πάρει την κάρτα που σας εμποδίζει να συμπληρώσετε άθροισμα 15 και έτσι καταφέρνει με ευκολία να επιτύχει ισοπαλία. Υπάρχει καλύτερη επιλογή που δεν καθιστά σαφές για τον αντίπαλο το πως πρέπει να συνεχίσει.
Επίσης, υπάρχει και πρώτη δική σας επιλογή, διαφορετική από αυτή που αναφέρετε, που αν ο αντίπαλος επιλέξει σαν πρώτη δική του κάρτα οποιαδήποτε άλλη από μία συγκεκριμένη, χάνει στα σίγουρα με σωστό παιχνίδι από μέρους μας.

pantsik είπε...

@GRigori0s: Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Δεν μπορώ όμως να σου πω περισσότερα. Ψάξτο μόνος σου.

pantsik είπε...

@bioamanas: Ότι γράφεις στο μεγαλύτερο μέρος της απάντησής σου είναι πολύ σωστό. Όμως από το σημείο "Αν ο αντίπαλος επιλέξει" και μετά, όσα γράφεις είναι λάθος.
Κρατάω σε εκκρεμότητα την απάντησή σου και περιμένω να μου στείλεις το τελευταίο κομμάτι διορθωμένο για να την θεωρήσω σωστή. Αν δεν την έχεις κρατήσει, πες μου να στη στείλω.

pantsik είπε...

@bioamanas: Τώρα διάβασα και τη συμπλήρωση που έκανες. Όσα γράφεις επίσης ισχύουν. Δεν θεωρώ όμως πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις το παιχνίδι. Ξεκίνα με την αρχική σου απάντηση και διόρθωσε τις απαντήσεις του αντιπάλου και την έκβαση του αποτελέσματος.

pantsik είπε...

@fandom: Η απάντησή σου στην πρώτη παραλλαγή ήταν σωστή.
Στη δεύτερη παραλλαγή τι γίνεται αν ο αντίπαλος στην πρώτη του κίνηση παίξει 8; Δεν λειτουργεί καλά η μέθοδος σου σε αυτήν την περίπτωση. Επίσης θεωρώ πως με διαφορετική δική μας πρώτη κίνηση από αυτή που ανέφερες, κάνουμε λιγότερο προφανές στον αντίπαλο πώς θα κάνει ισοπαλία. Μπορείς να βρεις και αυτή τη διαδοχή κινήσεων;

pantsik είπε...

@Ανώνυμος στο Γρίφοι τη 20 Σεπτέμβριος, 2010 03:16: Η απάντησή σας για την πρώτη παραλλαγή ήταν σωστή. Για τη δεύτερη παραλλαγή δεν είναι τόσο απλό γιατί ο αντίπαλος μπορεί να μας εμποδίσει ή να δημιουργήσει τις δικές του απειλές.

pantsik είπε...

@fandom: Με κάλυψες. Θεωρώ σωστή την πρώτη σου απάντηση, αν και δεν φαίνεται να έλαβες υπόψη σου τη λέξη βοήθειας. Συγχαρητήρια!

pantsik είπε...

@aldel: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@batman1986: Καταρχήν να σου πω πως πήρα όλες τις απαντήσεις σου και τις μικρές και τις μεγάλες. Το ίδιο πρόβλημα μου το έχουν αναφέρει κι άλλοι. Φαίνεται όμως πως παρόλο το μήνυμα που σου βγάζει το Βlogger οι απαντήσεις έρχονται κανονικά.
Για το γρίφο τώρα: Στην πρώτη παραλλαγή η απάντησή σου ήταν σωστή. Στη δεύτερη παραλλαγή όσα γράφεις είναι σωστά, αλλά απέχουν από τη βέλτιστη στρατηγική. Για παράδειγμα η πρώτη σου επιλογή αριθμού δεν ήταν σωστή, με την έννοια ότι ο αντίπαλος με τις πιο προφανείς επιλογές κάνει με άνεση ισοπαλία. Επίσης σε επόμενο μήνυμά σου δεν χρησιμοποίησες σωστά τη λέξη βοήθειας. Αν τη χρησιμοποιήσεις σωστά η σωστή στρατηγική θα γίνει προφανής και δεν θα χρειαστεί καν να καλύψεις όλες τις δυνατές περιπτώσεις.
Για το πρόβλημα με το τρίγωνο είσαι σε καλό δρόμο. Έχει τόσο αλγεβρική όσο και γεωμετρική λύση.

pantsik είπε...

@batman1986: Δεν ήταν σωστή η δεύτερη απάντησή σου. Ο τρόπος που χρησιμοποίησες τη λέξη βοήθειας σε απομάκρυνε από το στόχο σου. Ο πρώτος αριθμός που χρησιμοποίησες δεν κερδίζει σε καμία περίπτωση εκτός και αν ο αντίπαλος αυτοκτονήσει. Σου υπενθυμίζω επίσης πως μόνο αυτός που συμπληρώσει άθροισμα 15 πρώτος κερδίζει.

pantsik είπε...

@kajabbar: Συγχαρητήρια! Ίσως η πιο σωστή και ξεκάθαρη απάντηση που έχω πάρει σε αυτόν τον γρίφο.

pantsik είπε...

@MrKitsos: Όσα γράφεις είναι σωστά εκτός από τη δεύτερη κίνησή σου στο τελευταίο παράδειγμα που αναφέρεις. Εκεί υπάρχει επιλογή που δίνει ακόμα ευκαιρία για νίκη με λιγότερο προφανή τρόπο αποφυγής για τον αντίπαλο.
Επίσης παρότι είσαι πολύ κοντά, δεν έχεις συλλάβει το δεύτερο πρόβλημα συνολικά. Π.χ. εκτός από την πρώτη επιλογή σου υπάρχουν και άλλες πρώτες επιλογές που δίνουν μεγαλύτερη πιθανότητα νίκης.
Περιμένω να ξεκαθαρίσεις τις δύο ασάφειες που σου ανέφερα, με ιδανική περίπτωση την περιγραφή της συνολικής εικόνας του προβλήματος.

pantsik είπε...

@offspring: Η απάντησή σου στη δεύτερη παραλλαγή δεν ήταν σωστή. Αναπροσάρμοσε τη λύση σου ώστε να λειτουργεί για κάθε περίπτωση επιλογών του αντιπάλου.
Υ.Γ. Τον γρίφο δεν τον επινόησα εγώ.

pantsik είπε...

@Kontoleon: Ξαναθυμίζω ότι στην πρώτη παραλλαγή το άθροισμα 15 δεν είναι απαραίτητο να βγει με 3 φύλλα. Αν ξεπεραστεί το παιχνίδι θεωρείται ισόπαλο. Στη δεύτερη παραλλαγή το 15 πρέπει να βγει με 3 δικά σου φύλλα, ακόμα κι αν έχεις τραβήξει 5.
Οπότε οι απαντήσεις σου δεν ήταν σωστές. Στην πρώτη παραλλαγή κερδίζει ο αντίπαλος με 6+9=15. Στη δεύτερη παραλλαγή εκτός από την πρώτη επιλογή σου που μπορεί να θεωρηθεί σωστή, η απάντηση του αντιπάλου και η δική σου συνέχεια δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Μην ξεχνάς πως προσπαθούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και όχι να κάνουμε ισοπαλία.

pantsik είπε...

@offspring: Η πρώτη σου επιλογή δεν είναι η καλύτερη δυνατή, με την έννοια ότι ο αντίπαλος πετυχαίνει ισοπαλία με 3 διαφορετικές πρώτες επιλογές του. Επιπλέον δεν βλέπω πως συνδέεται η τρίλιζα με την ανάλυση που έκανες. Σου λείπει κι εσένα η συνολική εικόνα του προβλήματος.

pantsik είπε...

@xazos+xaroumenos!: Η απάντησή σου για την πρώτη παραλλαγή ήταν σωστή. Μόλις ξεκίνησα να διαβάζω το κείμενό σου για τη δεύτερη παραλλαγή σκέφτηκα: "μπράβο του! Το έπιασε!". Αλλά στη συνέχεια με απογοήτευσες... Πρώτον, κοίτα πάλι τους συνδυασμούς που έκανες γιατί δεν είναι σωστοί. Δεύτερον, όσα γράφεις από τη φράση "Αν ο αντίπαλος δεν διαλέξει τον.." και μετά είναι λάθος.

pantsik είπε...

@batman1986: Πάει μακρυά η βαλίτσα με αυτό που λες. Η σωστή σκέψη είναι απλή αλλά έξυπνη!

pantsik είπε...

@offspring: Η τρίτη απάντησή σου ήταν πολή σωστή και πλήρης.

pantsik είπε...

@batman1986: Τελικά τα κατάφερες και έδωσες τη σωστή στρατηγική σχεδόν σε κάθε περίπτωση. Δεν θα μπω σε λεπτομέρεις γιατί δεν έχει νόημα.
Bonus ερώτημα εκτός βαθμολογίας: Μπορείς να συνδυάσεις τα όσα έγραψες με τη λέξη βοήθειας;

pantsik είπε...

@stratos: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@enfante gatee: Μπράβο, έπιασες τον μηχανισμό του προβλήματος. Στη συνέχεια όμως έγραψες κάποιες ασάφειες. Για να δεχτώ σαν σωστή την απάντησή σου θα πρέπει να μου δώσεις ένα παράδειγμα παιχνιδιού ξεκινώντας με το νούμερο που λες και εξετάζοντας και τα δύο είδη απαντήσεων του αντιπάλου που αναφέρεις. Πρόσεξε γιατί στην πρώτη περίπτωσή σου υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες νίκης ενώ στη δεύτερη η νίκη είναι δεδομένη.
Μετά ξεκίνα με ένα διαφορετικό πρώτο νούμερο από αυτό που αναφέρεις και δείξε πάλι με παράδειγμα πως έχουμε τουλάχιστον τις ίδιες δυνατότητες νίκης σε σύγκριση με τη δική σου πρώτη επιλογή.

pantsik είπε...

@enfante gatee: Στη δεύτερη παράγραφο της νέας απάντησής σου έχεις λάθος στην επιλογή 1δ.
Επίσης δεν μου έγραψες ένα-δυο παραδείγματα παιχνιδιού όταν η πρώτη δική μας επιλογή είναι διαφορετική από αυτή που αναφέρεις. Πως κερδίζουμε το παιχνίδι σε αυτήν την περίπτωση;

pantsik είπε...

@enfante gatee: ΟΚ με το πρώτο λάθος.
Στο δεύτερο ερώτημά μου ζητάω τη συνέχεια αυτού που περιγράφεις. Δεν γίνεται αναγκαστικά ισοπαλία. Για την ακρίβεια η δεύτερη αυτή στρατηγική δίνει μεγαλύτερες πιθανότητες νίκης από τη δική σου πρώτη επιλογή.

pantsik είπε...

@takis7up: Συμφωνώ με όσα γράφεις εκτός από την τελευταία σου παράγραφο που αρχίζει από "η περίπτωση με τον Α να πάρει το.." όπου ΔΕΝ καταλήγει αναγκαστικά σε ισοπαλία. Βρες με ποια δεύτερη κίνηση ο Α έχει μια ευκαιρία να παγιδεύσει τον αντίπαλο.
Για το δεύτερο μήνυμά σου, όπου επιλέγεις διαφορετικό πρώτο αριθμό, η τελευταία σου πρόταση δεν είναι σωστή. Επίσης κι εδώ βρες με ποια δεύτερη κίνηση ο Α έχει μια ευκαιρία να παγιδεύσει τον αντίπαλο.
Μόλις ξεκαθαρίσεις αυτές τις δύο περιπτώσεις θα δεχτώ τη λύση σου ως σωστή.

pantsik είπε...

@takis7up: Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@swt: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@Antonis1996: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@Dimitrios: Η απάντησή σου για την πρώτη παραλλαγή ήταν σωστή. Για τη δεύτερη παραλλαγή όμως δεν ήταν σωστή. Υπάρχει καλύτερη στρατηγική από μέρους μας.

pantsik είπε...

@Dimitrios: Αυτό που λες πως γράφει η εκφώνηση δεν εμφανίστηκε σωστά (φαίνονται μόνο δύο <>). Χωρίς να ξέρω τι ακριβώς εννοείς θα σου πω πως η εκφώνηση γράφει: "Ποιες επιλογές φύλλων είναι οι καλύτερες στην προσπάθειά σας να κερδίσετε το παιχνίδι;". Αυτό σημαίνει πως πρέπει να κάνουμε τις επιλογές φύλλων που μεγιστοποιούν την πιθανότητά μας να κερδίσουμε ή αλλιώς που κάνουν δυσκολότερες τις αποφάσεις του αντιπάλου μας για να αποσπάσει ισοπαλία.

pantsik είπε...

@Dimitrios: Έχεις δίκιο. Είχα προσθέσει τη φράση που σου γράφω μόνο στο blog ενώ από κάποιο λάθος δεν είχε μπει στο site. Τώρα είναι εντάξει. Λόγω αυτής της ασάφειας δεν χρεώνω σαν λάθος την πρώτη απάντησή σου.

pantsik είπε...

@Ανώνυμος στο Γρίφοι τη 09 Ιανουάριος, 2011 03:08: Για την πρώτη παραλλαγή έχεις δίκιο. Για τη δεύτερη δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

pantsik είπε...

@Michalis: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@ksekarfotos: Στην πρώτη παραλλαγή η απάντησή σου είναι σωστή. Πιθανότατα είναι και στη δεύτερη, αλλά χρειάζομαι πιο αναλυτική απάντηση.
Δεν λέω πως κερδίζεις σίγουρα. Λέω πως πρέπει να βρεις τις επιλογές που δυσκολεύουν τον αντίπαλο να κάνει ισοπαλία όσο το δυνατόν περισσότερο. Δώσε μου μερικά παραδείγματα της στρατηγικής σου και προσπάθησε να καλύψεις όλες τις μη συμμετρικές περιπτώσεις.

pantsik είπε...

@tg: Δεν με ζάλισες, αλλά η ανάλυσή σου στην α) περίπτωση δεν είναι σωστή, ενώ υπάρχει και αποδοτικότερη πρώτη κίνηση.

pantsik είπε...

@ksekarfotos: Με το δεύτερο μήνυμά σου με κάλυψες απόλυτα, οπότε δέχομαι σαν σωστή την απάντησή σου. Συγχαρητήρια!

pantsik είπε...

@Kontoleon: Η απάντησή σου ήταν σωστή και πλήρης. Συγχαρητήρια!

pantsik είπε...

@carabasj: Στην πρώτη παραλλαγή η απάντησή σου ήταν σωστή. Στη δεύτερη παραλλαγή δεν έχεις βρει την καλύτερη δυνατή πρώτη επιλογή. Επίσης αυτό που γράφεις για την ισοπαλία δεν είναι αναγκαστικά έτσι. Συνολικά δεν θεωρώ σωστή την απάντησή σου.

pantsik είπε...

@Πάνος: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή και πλήρης.

pantsik είπε...

@jimis petkos: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή και πλήρης.
Δεν αναφέρω πως ο αντίπαλος θα παίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γενικά στα παιχνίδια κοιτάζουμε να παίξουμε εμείς με τον καλύτερο τρόπο ώστε να μεγιστοποιήσουμε την πιθανότητά μας να κερδίσουμε σε περίπτωση που ο αντίπαλος κάνει κάποιο λάθος.

pantsik είπε...

@saxon: Η απάντησή σου στην πρώτη παραλλαγή είναι σωστή.
Στην δεύτερη παραλλαγή όσα γράφεις είναι επίσης σωστά αλλά υπάρχει καλύτερη πρώτη κίνηση για εμάς από αυτή που αναφέρεις, με την έννοια ότι μας δίνει περισσότερες πιθανότητες νίκης. Επειδή σε έχει κουράσει ήδη αυτός ο γρίφος στείλε μου μόνο 1-2 παραδείγματα της σωστής στρατηγικής για τη διαφορετική πρώτη μας κίνηση και τότε θα θεωρήσω ολοκληρωμένη την απάντησή σου.
Λάβε επίσης υπόψη σου πως αν εφάρμοζες τη λέξη βοήθειας θα γλύτωνες από πολύ κόπο.
Υ.Γ. Αν μπορείς γράφε στα ελληνικά γιατί κουράζομαι να διαβάζω μεγάλα κείμενα σε greeklish.

pantsik είπε...

@saxon: Τώρα με κάλυψες πλήρως. Συγχαρητήρια!

pantsik είπε...

@nikolas: Δεν ήταν σωστή η απάντησή σου. Μάλλον δεν έλαβες υπόψη σου ότι ο αντίπαλος μπορεί να πάρει κάποιο φύλλο που το χρειάζεσαι και εσύ.

pantsik είπε...

@erratic: Στην πρώτη παραλλαγή η απάντησή σου ήταν σωστή. Στη δεύτερη παραλλαγή δεν κατάλαβες πως το άθροισμα 15 πρέπει να βγει με ακριβώς 3 δικά σου φύλλα, όχι με 2.

pantsik είπε...

@Elminster Aumar: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@Nikmoyzak: Όσα γράφεις είναι σωστά. Χάριν πληρότητας όμως γράψε μου ποιο φύλλο πρέπει να πάρεις πρώτο στη δεύτερη παραλλαγή ώστε να μεγιστοποιήσεις την πιθανότητα να κερδίσεις το παιχνίδι.

pantsik είπε...

@GooD: Στη δεύτερη παραλλαγή οι επιλογές που αναφέρεις δεν είναι οι σωστές.

pantsik είπε...

@ΘΑΝΑΤΟΣ: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@stavgeor: Γράψε μου ποια είναι η εναλλακτική πρώτη επιλογή εκτός από αυτή που αναφέρεις και δώσε ένα παράδειγμα που ο πρώτος παίκτης κερδίζει με αυτήν.

pantsik είπε...

@stavgeor: Καταρχήν σίγουρη νίκη δεν υπάρχει ούτε με την επιλογή που προτείνεις. Επιπλέον, επειδή η πρώτη επιλογή σου δεν είναι η καλύτερη δυνατή, σου ζητώ να περιγράψεις ένα παιχνίδι όπου ο πρώτος παίκτης κερδίζει με το ίδιο τέχνασμα αλλά με διαφορετική πρώτη επιλογή.

pantsik είπε...

@stavgeor: Δέχομαι σαν σωστή την απάντησή σου. Στην περίπτωση που αναφέρεις στην τελευταία σου πρόταση, πάλι ο 1ος μπορεί να κερδίσει με το ίδιο τέχνασμα αν ο 2ος κάνει λάθος δεύτερη επιλογή.

pantsik είπε...

@Theo: Σωστή η πρώτη επιλογή που επέλεξες στο τελευταίο μήνυμά σου. Πρέπει όμως να περιγράψεις 1-2 υποθετικά παιχνίδια για να δείξεις πως χρησιμοποιείς σωστά τη βέλτιστη στρατηγική.
Μην ξεχνάς και την απάντηση στην πρώτη παραλλαγή που δεν την έστειλες.

pantsik είπε...

@Theo: ΟΚ για την πρώτη παραλλαγή. Περιμένω τα παραδείγματα.

pantsik είπε...

@Ανώνυμος στο Γρίφοι τη 12 Οκτώβριος, 2011 23:13: Δεν ήταν σωστή η απάντησή σου.

pantsik είπε...

@theo: ΟΚ και τα παραδείγματα. Η απάντησή σου είναι ολοκληρωμένη.

pantsik είπε...

@Theo: Εσύ χρωστάς ακόμα τα παραδείγματα. Ο theo τα έδωσε. Τι μπλέξιμο...

pantsik είπε...

@efthimis: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@Xeliaz: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή και αναλυτική.

pantsik είπε...

@Ανώνυμος στο Γρίφοι τη 09 Μάρτιος, 2012 02:47: Σωστά. Η δύσκολη είναι η δεύτερη.

pantsik είπε...

@BOMBER: Σωστά. Η δύσκολη είναι η δεύτερη.

pantsik είπε...

@BOMBER: Καλά τα λες, αλλά υπάρχει καλύτερος πρώτος αριθμός από αυτόν που προτείνεις. Πρέπει να τον βρεις και να μου στείλεις 1-2 υποθετικά παραδείγματα παιχνιδιού για να δείξεις πως έχεις αναλύσει σωστά το παιχνίδι.

pantsik είπε...

@casperakos: Στην πρώτη παραλλαγή η απάντησή σου είναι σωστή. Στη δεύτερη παραλλαγή υπάρχει καλύτερη στρατηγική για σένα στην πρώτη προσπάθεια που έκανες, ενώ δεν χρησιμοποίησες σωστά τη λέξη βοήθειας.

pantsik είπε...

@BOMBER: Τώρα η ανάλυσή σου είναι πλήρης. Συγχαρητήρια!

pantsik είπε...

@casperakos: Χρησιμοποίησε τη λέξη βοήθειας αλλά στήσε τα αλλιώς.

pantsik είπε...

@straniero: Η ανάλυσή σου στην πρώτη παραλλαγή είναι σωστή. Το ίδιο και στη δεύτερη, αλλά εκεί δεν έχεις κάνει την καλύτερη επιλογή πρώτου αριθμού. Πρέπει να βρεις έναν καλύτερο πρώτο αριθμό και να μου στείλεις 1-2 υποθετικά παραδείγματα παιχνιδιού για να δείξεις πως έχεις αναλύσει σωστά το παιχνίδι.

pantsik είπε...

@Θανάσης Παπαδημητρίου: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@straniero: Σωστή και η ανάλυσή σου. Συγχαρητήρια!

pantsik είπε...

@DjPriNce: Αν ο αντίπαλός σου πάρει το 9 τότε χάνεις το παιχνίδι.

pantsik είπε...

@DjPriNce: Σωστό τώρα. Η δύσκολη είναι η δεύτερη παραλλαγή.

pantsik είπε...

@casperakos: Σωστά. Δώσε μου δυο παραδείγματα για να δείξεις πως ξέρεις να το εφαρμόζεις σωστά.

pantsik είπε...

@casperakos: Η ανάλυσή σου είναι σωστή.

pantsik είπε...

@g.clifford: Η απάντησή σου στη δεύτερη παραλλαγή ήταν σωστή. Στην πρώτη παραλλαγή δεν κατάλαβες μάλλον το ζητούμενο. Ξαναδιάβασε την εκφώνηση και αν έχεις πρόβλημα γράψε μου για διευκρινίσεις.

pantsik είπε...

@g.clifford: Σωστή και η πρώτη παραλλαγή. Συγχαρητήρια!

pantsik είπε...

@ΕΑΛΕΞΙΟΥ: Συγχαρητήρια για την σωστή σου απάντηση και τη διεξοδική ανάλυση.

pantsik είπε...

@percival: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@Ανώνυμος στο Γρίφοι τη 10 Μάϊος, 2012 06:18: Όσα γράφεις είναι σωστά. Πρέπει όμως να συνεχίσεις τη δεύτερη παραλλαγή με παραδείγματα επιλογών δικών σου και του αντιπάλου σου.

pantsik είπε...

@Mpampis-FLOU: Σωστή η πρώτη περίπτωση.

pantsik είπε...

@kraptaki: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή και πολύ αναλυτική.

pantsik είπε...

@qwerty: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@Χαράλαμπος Αλεξόπουλος: Η απάντησή σου στην πρώτη παραλλαγή είναι σωστή. Στη δεύτερη παραλλαγή υπάρχει καλύτερη πρώτη κίνηση.

pantsik είπε...

@anastakz: Η πρώτη παραλλαγή είναι σωστή. Για τη δεύτερη έχεις όσο χρόνο θέλεις.

pantsik είπε...

@erratic: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@Aliki: Σωστή η απάντησή σου στην πρώτη παραλλαγή. Στη δεύτερη παραλλαγή θα πρέπει να βρεις μια ακόμα καλύτερη πρώτη κάρτα από αυτή που γράφεις, με την έννοια ότι κερδίζει σε περισσότερες επιλογές του αντιπάλου σου.

pantsik είπε...

@ΔηΓε: Σωστή η απάντησή σου στην πρώτη παραλλαγή. Στη δεύτερη παραλλαγή δεν έχεις εφαρμόσει σωστά την ιδέα.

pantsik είπε...

@Aliki: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@jason1996: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή. Η δεύτερη επιλογή που αναφέρεις είναι ακόμα καλύτερη από την πρώτη.

pantsik είπε...

@sf: Όσα γράφεις είναι σωστά. Πρέπει όμως να βρεις μια ακόμα καλύτερη κίνηση για τη δεύτερη παραλλαγή.

pantsik είπε...

@Πειραχτήρι: Άψογη η απάντησή σου. Συγχαρητήρια!

pantsik είπε...

@G SOZELGI: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@bill1988: Έχεις δίκιο στην πρώτη παραλλαγή. Στη δεύτερη παραλλαγή υπάρχει καλύτερη πρώτη επιλογή, την οποία περιμένω να μου γράψεις.

pantsik είπε...

@daskalos1971: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@bill1988: Μπράβο, τώρα η απάντησή σου είναι περισσότερο ακριβής.

pantsik είπε...

@Kensh1n: Στο πρώτο έχεις δίκιο. Στο δεύτερο έβαλα τη λέξη βοήθειας για να δώσω έμπνευση. Χωρίς αυτή θεωρώ πως ο γρίφος θα ήταν πολύ δύσκολο να λυθεί με ακρίβεια. Για να ολοκληρώσεις την απάντησή σου θα πρέπει να αναφέρεις ποιον αριθμό πρέπει να επιλέξουμε για την καλύτερη πιθανότητα νίκης και ένα παράδειγμα εφαρμογής της βέλτιστης στρατηγικής.

pantsik είπε...

@JOELMARX: Την πρώτη παραλλαγή την έχεις αναλύσει σωστά. Τη δεύτερη όχι.

pantsik είπε...

@JOELMARX: Τώρα ανέλυσες πολύ σωστά και τη δεύτερη παραλλαγή. Δεν χρειάζεται να στείλεις τίποτα άλλο.

pantsik είπε...

@kakkalos: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή και πλήρης. Εφόσον ένας λύτης προλάβει και αλλάξει την απάντησή του πριν την αξιολογήσω, είναι σαν να μην έστειλε την πρώτη.

pantsik είπε...

@Ανώνυμος στο Γρίφοι τη 29 Μαρτίου, 2014 18:09: Στην πρώτη παραλλαγή έχεις δίκιο, αλλά στη δεύτερη παραλλαγή πρέπει να αναφέρεις μερικά παραδείγματα.

pantsik είπε...

@Ανώνυμος στο Γρίφοι τη 29 Μαρτίου, 2014 18:58: Σωστά στην πρώτη παραλλαγή. Στη δεύτερη παραλλαγή υπάρχει καλύτερη πρώτη κίνηση.

pantsik είπε...

@giwrgos karousis: Δεν αναφέρεις ποιον αριθμό θα επιλέξεις πρώτο στη δεύτερη παραλλαγή. Επίσης η πρώτη παραλλαγή έχει διαφορετική λύση.

pantsik είπε...

@ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ: Την πρώτη παραλλαγή την έχεις αναλύσει σωστά. Η δεύτερη θέλει βελτίωση.

pantsik είπε...

@ilias.alkidis: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@Nikos Stamatiou: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@John Salt: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.

pantsik είπε...

@Βαγγέλης: Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου ήταν σωστή.