Μετρήστε την ευφυΐα σας!

Πόσο έξυπνοι είστε; Βρείτε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα λύνοντας μερικούς από τους καλύτερους γρίφους αυτού του blog, συγκεντρωμένους σε μία εφαρμογή Android. Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play Store.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Λογικής - Κόκκινο - πράσινο - μπλε (**)

Τρεις φίλοι, ο κύριος Κόκκινος, ο κύριος Μπλε και ο κύριος Πράσινος, κάθονται και συζητούν. Ο ένας φοράει κόκκινο, ο άλλος μπλε και ο τρίτος πράσινο κοστούμι. Τον λόγο παίρνει αυτός που φοράει το μπλε κοστούμι και λέει: "Προσέξατε κάτι; Κανένας μας δεν φοράει κοστούμι ίδιο με τ' όνομά του". "Πράγματι, έχεις δίκιο. Δεν το 'χα προσέξει", συμπληρώνει ο κύριος Κόκκινος. Τι χρώμα κοστούμι φοράει ο καθένας;

6 σχόλια:

pantsik είπε...

Λύση :

Αφού ο κύριος Κόκκινος απάντησε σ' αυτόν με το μπλε κοστούμι, σημαίνει πως δεν είναι το ίδιο πρόσωπο. Και αφού ο κύριος Κόκκινος δεν μπορεί να φοράει ούτε κόκκινο κοστούμι, σημαίνει ότι φοράει το πράσινο. Ο κύριος Μπλε δεν μπορεί να φοράει ούτε το μπλε ούτε το πράσινο κοστούμι, άρα φοράει το κόκκινο. Τέλος, για τον κύριο Πράσινο μένει να φοράει το μπλε κοστούμι.

Ανώνυμος είπε...

eukolos

G-hamsteR είπε...

Το ότι ο κ. Κόκκινος δεν είναι ο κ. Μπλε, δε σημαίνει πως δε μπορεί να φοράει και μπλε κοστούμι! Εξάλλου τα ονόματά τους δεν παίζουν ρόλο.

pantsik είπε...

@G-hamsteR: Ο κύριος Κόκκινος δεν απάντησε στον κύριο Μπλε, αλλά σε αυτόν που φοράει μπλε κοστούμι. Άρα ο κύριος Κόκκινος δεν μπορεί να φοράει μπλε κοστούμι.

Ανώνυμος είπε...

ωραίος κι εύκολος γρίφος

Μιχάλης είπε...

Πράγματι, πολύ εύκολος γρίφος. Θα του έβαζα ένα αστεράκι. Για ποιό λόγο να έχει δύο ?