Μετρήστε την ευφυΐα σας!

Πόσο έξυπνοι είστε; Βρείτε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα λύνοντας μερικούς από τους καλύτερους γρίφους αυτού του blog, συγκεντρωμένους σε μία εφαρμογή Android. Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play Store.

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Λογικής - Οικογενειακό σκάκι (**)

Μια οικογένεια διοργάνωσε ένα τουρνουά σκάκι. Οι παίκτες ήταν η μητέρα, ο αδελφός της, η κόρη της και ο γιος της. Δύο από τα μέλη της οικογένειας ήταν δίδυμοι. Ο νικητής του τουρνουά είχε την ίδια ηλικία με τον τελευταίο της κατάταξης και αντίθετο φύλο από τον δίδυμο του τελευταίου. Ποιος κέρδισε το τουρνουά και ποιος ήρθε τελευταίος;

7 σχόλια:

pantsik είπε...

Λύση:

Ο μοναδικός συνδυασμός που δεν δημιουργεί αντίφαση, είναι να κέρδισε το τουρνουά ο αδελφός της μητέρας και να ήρθε τελευταίος ο γιος της.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με το τεστ θα πρεπει ο πρώτος και ο τελευταίος να έχουν την ίδια ηλικία. Πως γίνεται ο αδελφός της μητέρας να έχει την ίδια ηλικία με τον γιο της? Εφικτό μεν αλλα οχι και τόσο..

marion είπε...

λογικα θα πρεπει η μανα θα πρεπει να γεννουσε τα μωρα, τον καιρο που θα γεννιοταν κ ο μικρος αδερφος της

Ανώνυμος είπε...

poly kalo

kwstas είπε...

γιατι δεν θα μπορουσε το αντιθετο, γιος νικητης, αδερφος μανας τελευταιος..υπαρχει αντιθεση;

pantsik είπε...

@kwstas: Το παράδειγμα που αναφέρεις προϋποθέτει πως ο γιος είναι συνομήλικος με τον αδελφό της μητέρας και επίσης πως η μητέρα με τον αδελφό της είναι δίδυμοι. Αυτό όμως σημαίνει πως η μητέρα είναι συνομήλικη με τον γιο της, πράγμα αδύνατον.

Unknown είπε...

Το βρηκα