Μετρήστε την ευφυΐα σας!

Πόσο έξυπνοι είστε; Βρείτε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα λύνοντας μερικούς από τους καλύτερους γρίφους αυτού του blog, συγκεντρωμένους σε μία εφαρμογή Android. Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play Store.

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ανάλυσης - Αυγά στρουθοκαμήλου (*****)

Στο μάθημα της πειραματικής φυσικής σε κάποιο πανεπιστήμιο μπήκε το εξής θέμα στις εξετάσεις:
Θέλετε να προσδιορίσετε τη δύναμη που απαιτείται για να σπάσει το αυγό της στρουθοκαμήλου. Έχετε στη διάθεσή σας δύο όμοια αυγά στρουθοκαμήλου και ένα κτήριο 100 ορόφων (1ος όροφος θεωρείται αυτός που πηγαίνουμε αν πατήσουμε στο ασανσέρ τον αριθμό 1). Σκοπός σας είναι να βρείτε τον υψηλότερο όροφο από τον οποίο αν πέσει το αυγό δεν θα σπάσει. Ξέρετε πως τα αυγά στρουθοκαμήλου σπάνε στα σίγουρα αν ριχτούν από ύψος μεγαλύτερο των 100 ορόφων, αλλά δεν έχετε κανένα επιπλέον στοιχείο για την αντοχή τους. Μπορεί δηλαδή να σπάνε από τον 1ο μόλις όροφο ή να αντέχουν μέχρι και τον 100ο.
Ζητείται να βρείτε τον μικρότερο δυνατό μέσο όρο ρίψεων που απαιτούνται για τον εντοπισμό του υψηλότερου ορόφου και να περιγράψετε τη στρατηγική που θα ακολουθήσετε.

Σωστή απάντηση έχουν δώσει οι:
Michalis, swt, stratos, batman1986, stavgeor, ksekarfotos, percival, Θανάσης Παπαδημητρίου, Theodor, MrKitsos, ΕΑΛΕΞΙΟΥ, sf, G SOZELGI, alexpsomi, Kordas Antonis, saxon, Nikos Stamatiou