Μετρήστε την ευφυΐα σας!

Πόσο έξυπνοι είστε; Βρείτε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα λύνοντας μερικούς από τους καλύτερους γρίφους αυτού του blog, συγκεντρωμένους σε μία εφαρμογή Android. Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play Store.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Έμπνευσης - Δύο τρένα (*)

Ένα τρένο ξεκινάει στις 6 το πρωί από Αθήνα με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη. Κινείται με ταχύτητα 120 χιλιόμετρα την ώρα. Η απόσταση Αθήνας - Θεσσαλονίκης είναι 515 χιλιόμετρα.
Ένα δεύτερο τρένο ξεκινάει την ίδια μέρα στις 8 το πρωί από Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση την Αθήνα. Κινείται με ταχύτητα 150 χιλιόμετρα την ώρα.
Όταν θα συναντηθούν, ποιο από τα δύο τρένα θα βρίσκεται πιο κοντά στην Αθήνα;

7 σχόλια:

pantsik είπε...

Λύση :

Όταν θα συναντηθούν και τα δύο θα απέχουν το ίδιο από την Αθήνα.

Ανώνυμος είπε...

ευκολο

Ανώνυμος είπε...

Λαθος..οταν συναντηθουν το 1ο θα απεχει 1 τραινο διαφορα...

pantsik είπε...

@Ανώνυμος: Όταν λέω "συναντηθούν" δεν εννοώ "συγκρουστούν". Το αφήνω απροσδιόριστο, οπότε μπορεί να σημαίνει όταν τα φτάσει το τέλος του ενός να είναι στην ίδια ευθεία με την αρχή του άλλου. Επίσης λίγο απροσδιόριστη είναι και η έννοια της απόστασης οπότε μπορούμε να τη θεωρήσουμε ως την απόσταση που συνδέει την Αθήνα με το πλησιέστερο άκρο των τρένων.

Ανώνυμος είπε...

enooei dipla dipla @Ανώνυμος

vasperunho είπε...

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που ξεκίνησε από Αθήνα θα είναι πιό κοντά. Η λογική λέει ότι θα συναντηθούν μούρη με μούρη. Άρα το τρένο από Αθήνα θα βρίσκεται πιο κοντά τόσα μέτρα,όσο είναι και το μήκος του.

pantsik είπε...

@vasperunho: Διάβασε την απάντηση που δίνω στον ανώνυμο δύο μηνύματα πιο πάνω. Όπως και να 'χει δεν είναι εκεί το νόημα του γρίφου.