Μετρήστε την ευφυΐα σας!

Πόσο έξυπνοι είστε; Βρείτε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα λύνοντας μερικούς από τους καλύτερους γρίφους αυτού του blog, συγκεντρωμένους σε μία εφαρμογή Android. Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play Store.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Έμπνευσης - Διαβίβαση μηνύματος (***)

Οκτώ φίλοι έχουν πάει να παρακολουθήσουν μια συναυλία. Ξαφνικά ο ένας από αυτούς θέλει να διαβιβάσει επειγόντως ένα μήνυμα σε όλους τους υπόλοιπους. Λόγω του θορύβου που επικρατεί στο χώρο πρέπει να φωνάξει το μήνυμα στο αυτί ενός φίλου του και θα το ακούσει μόνο αυτός.
Αν το μήνυμα απαιτεί 10 δευτερόλεπτα για να διαβιβαστεί από φίλο σε φίλο, ποιος είναι ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για να το λάβουν και οι οκτώ φίλοι;

6 σχόλια:

pantsik είπε...

Λύση :

30 δευτερόλεπτα.
Χρειάζονται 10 δευτερόλεπτα για να διαβιβάσει ο πρώτος το μήνυμα σε έναν από τους φίλους του. Οι δύο φίλοι που γνωρίζουν τώρα το μήνυμα χρειάζονται άλλα 10 δευτερόλεπτα για να το διαβιβάσουν σε δύο άλλους. Οι τέσσερις φίλοι που γνωρίζουν τώρα το μήνυμα χρειάζονται άλλα 10 δευτερόλεπτα για να το διαβιβάσουν στους τέσσερις τελευταίους.

civil είπε...

σκεφτόμουν πως καθένας μπορεί να ξεκινήσει να λέει το μήνυμα στον επόμενο πριν ο προηγούμενος το ολοκληρώσει στο αυτί του!

pantsik είπε...

Γίνεται αυτό που λες, αλλά δεν το συμπεριέλαβα στον υπολογισμό γιατί κάνει πιο πολύπλοκη τη λύση.

KOSPOD είπε...

ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ ΚΑΙ ΑΠΛΟ.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΤΙΚΕΤΕΣ -b- , -i- , -a- ?

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΣΧΗΜΑΤΑ ή ΕΙΚΟΝΕΣ?

pantsik είπε...

Αν θυμάμαι καλά, {b} είναι το bold, {i} το italic και {a} η σήμανση πως ακολουθεί link. Εικόνες απ' όσο γνωρίζω δεν μπορείς να στείλεις από τη φόρμα των σχολίων. Με email ή μέσω κάποιου site που έχει φτιαχτεί γι αυτή τη δουλειά όπως το imageshack.com

Ανώνυμος είπε...

Αν οι φίλοι είναι στην ίδια σειρά και δεν μπορούν να σηκωθούν, αλλά μιλάνε μόνο στους διπλανούς τους, τότε ο ελάχιστος χρόνος θα είναι 40 δευτερόλεπτα, εφόσον ο πρώτος που θέλει να πει κάτι βρίσκεται στη 4 ή 5 σειρά ανάμεσά τους. Το λέει πρώτα προς την κατεύθυνση που βρίσκονται οι 4 φίλοι του, μετά προς την άλλη των 3 και θα χρειαστούν 40 δεύτερα για να φθάσει στους 2 ακρυανούς.