Μετρήστε την ευφυΐα σας!

Πόσο έξυπνοι είστε; Βρείτε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα λύνοντας μερικούς από τους καλύτερους γρίφους αυτού του blog, συγκεντρωμένους σε μία εφαρμογή Android. Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play Store.

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Έμπνευσης - Θωράκιση αεροσκαφών (***)

Στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο τα βρετανικά βομβαρδιστικά αντιμετώπιζαν το σοβαρό πρόβλημα ότι καταρρίπτονταν από τα γερμανικά αντιτορπιλικά.
Έτσι φώναξαν έναν ειδικό στη θωράκιση των αεροσκαφών και του είπαν να τους υποδείξει σε ποια σημεία πρέπει να θωρακίσουν την κοιλιά των αεροσκαφών τους ώστε να μην καταρρίπτονται. Δυστυχώς αυτό δεν μπορούσε να γίνει σε όλη την επιφάνεια της κοιλιάς γιατί το πρόσθετο βάρος θα ήταν απαγορευτικό για την πτήση.
Ο ειδικός λοιπόν ζήτησε να δει όλα τα αεροσκάφη που παρόλο που είχαν χτυπηθεί από τους Γερμανούς, κατάφεραν να επιστρέψουν στη βάση τους. Τα υπόλοιπα αεροσκάφη είχαν πέσει σε γερμανικό έδαφος και ήταν αδύνατον να εξετασθούν. Έβγαλε φωτογραφίες τις κοιλιές τους και τις εξέτασε προσεκτικά. Διαπίστωσε πως οι σφαίρες που είχαν δεχτεί ήταν τυχαία και ισομερώς κατανεμημένες σε όλη την επιφάνεια της κοιλιάς και των φτερών των βομβαρδιστικών. Παρόλα αυτά όμως κατάφερε να υποδείξει τα ακριβή σημεία στα οποία έπρεπε να προστεθεί θωράκιση. Τι πρότεινε;

7 σχόλια:

pantsik είπε...

Λύση :

Ο ειδικός συνέκρινε τις φωτογραφίες των αεροσκαφών και βρήκε σε ποια σημεία της κοιλιάς τους δεν είχε χτυπηθεί κανένα από αυτά. Από αυτό συμπέρανε πως όσα είχαν τυχαία χτυπηθεί σε εκείνα τα σημεία, δεν γύρισαν ποτέ πίσω και άρα τα σημεία αυτά ήταν τα πιο ευάλωτα στην κατασκευή του αεροσκάφους. Έτσι πρότεινε να θωρακισθούν ακριβώς αυτά.

Ανώνυμος είπε...

αυτό ήταν μπούρδα! αεροσκάφη είναι, όχι αγελάδες!

Αν δεν είναι προφανή κάποια σημεία για ενίσχυση (καύσιμα, καμπίνα πιλότου, κεντρικές ντίζες κτλ) δεν παίζει ρόλο το αν χτυπήθηκε και δεν έπεσε!

άιντε!

Ανώνυμος είπε...

Μα λες οτι ηταν τα χτυπηματα ισομερως κατανεμιμενα σε ΟΛΗ την επιφανεια πως βρηκε σημεια που δεν ειχε χτυπηθει κανενα απο αυτα

pantsik είπε...

@Ανώνυμος: Δεν εννοώ πως δεν υπήρχε σημείο αχτύπητο. Εννοώ πως η τα χτυπήματα απλώνονταν σε όλη την επιφάνεια, προφανώς με κενά ανάμεσά τους.

Ανώνυμος είπε...

η ενισχυσε καμπινα πληρωματος και θαλαμο βομβων η εκανε τυχαια θωρακιση

nikos είπε...

Το πρώτο μάλλον.Συν το ρεζερβουάρ.

Ανώνυμος είπε...

Πως ειναι δυνατον ολα (ανεξαιρετως) να ηταν χτυπημενα τυχαια και ταυτοχρονα ισομερως ; Οταν προκυπτει τυχαια σειρα δεν υπαρχει καποιος συγκεκριμενος κανονας . Απλως επρεπε απο πριν να θωρακιζαν τα ευαλωτα σημεια των αεροπλανων ετσι ωστε να μειωσουν τις πιθανοτητες καταρευσης τους . Η θωρακιση επρεπε να γινει περιμετρικα του πιλοτηριου και στις δεξαμενες καυσιμου . Στατιστικα παλι θα ειχαν πιθανοτητες καταριψης , απλως λιγοτερες .