Μετρήστε την ευφυΐα σας!

Πόσο έξυπνοι είστε; Βρείτε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα λύνοντας μερικούς από τους καλύτερους γρίφους αυτού του blog, συγκεντρωμένους σε μία εφαρμογή Android. Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play Store.

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Έμπνευσης - Ο βρόμικος κουρέας (*)

Ένας κύριος που επισκέφτηκε ένα χωριό θέλησε να πάει για κούρεμα. Ρώτησε λοιπόν τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που έμενε να του πει που θα βρει κουρείο. Εκείνος του είπε πως υπάρχουν δύο κουρείς στο χωριό τους και πως θα πρέπει να τους επισκεφτεί και τους δύο για να αποφασίσει ποιος του ταιριάζει περισσότερο.
Πάει λοιπόν ο κύριος στον πρώτο και βλέπει ένα πεντακάθαρο κουρείο με όλα τα εξαρτήματα τακτοποιημένα και έναν χαρούμενο κουρέα τέλεια κουρεμένο και ξυρισμένο.
Πάει και στον δεύτερο και βλέπει ένα κουρείο γεμάτο τρίχες, όλα να είναι άνω-κάτω και τον κουρέα αξύριστο με μακριά μαλλιά και κακή διάθεση.
Σε ποιον από τους δύο πρέπει να πάει να κουρευτεί;

7 σχόλια:

pantsik είπε...

Λύση :

Αφού το χωριό έχει δύο μόνο κουρείς είναι λογικό να υποθέσει πως ο ένας κουρεύει τον άλλο.
Είναι καλύτερα λοιπόν να πάει στον βρόμικο κουρέα που παρόλη την ακαταστασία του φαίνεται πως κάνει πολύ καλή δουλειά στο κούρεμα, παρά στον καθαρό που έχει αφήσει τον άλλο στα μαύρα του χάλια.

Ανώνυμος είπε...

Ισως ο πιο βρωμικος να εχει και πιο πολλη δουλεια και γι αυτο δεν προλαβαινει να καθαρισει το χωρο του και να περιποιηθει τον εαυτο του. Απο την αλλη, ο καθαρος δεν εχει δουλεια και γι αυτο ολα ειναι τακτοποιημενα.

Ανώνυμος είπε...

giati monaxos t dn mporei na 3uristei???

Ανώνυμος είπε...

ksero go...
sta paradoksa ipirxe enas grifos pou leei pois ksirizei ton kourea kai episis elege pos ksirizotan kai monos tou

Ανώνυμος είπε...

alla itan atopo

pantsik είπε...

Εδώ δεν υπάρχει άτοπο στην περίπτωση που ο κουρέας κουρεύεται μόνος του γιατί δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για το ποιος κουρεύει ποιον. Απλά για τον επισκέπτη είναι λογικότερο να υποθέσει πως ο ένας κουρεύει τον άλλον παρά ότι και οι δύο κουρεύονται μόνοι τους.

Γιάννης Ορφανός είπε...

πρωακουστο και ευφυες