Μετρήστε την ευφυΐα σας!

Πόσο έξυπνοι είστε; Βρείτε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα λύνοντας μερικούς από τους καλύτερους γρίφους αυτού του blog, συγκεντρωμένους σε μία εφαρμογή Android. Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play Store.

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Υπολογισμού - Ο πονηρός επιχειρηματίας (*)

Ένας επιχειρηματίας ανακοίνωσε στους υπαλλήλους του ότι όποιος συμπληρώσει 8 καθαρές ώρες εργασίας στο ταμείο της εταιρίας, θα πάρει προαγωγή! Η μόνη προϋπόθεση που έθεσε ήταν ότι δεν επιτρέπεται να εργασθούν στο ταμείο κάθε μέρα περισσότερο από το μισό του χρόνου που τους απομένει για να συμπληρώσουν αυτές τις 8 ώρες. Την πρώτη μέρα δηλαδή ένας υπάλληλος μπορεί να εργασθεί στο ταμείο μέχρι 4 ώρες, τη δεύτερη μέχρι 2, κ.ο.κ. Σε πόσες ημέρες ένας εργατικός υπάλληλος θα καταφέρει να πάρει την προαγωγή;

7 σχόλια:

batman1986 είπε...

Και ένα χιουμοριστικό ερώτημα:2 φυλακισμένοι και καταδικασμένοι σε θάνατο έχουνε τη δυνατότητα εκπλήρωσης της τελευταίας επιθυμίας τους που είναι να παίξουν ένα παιχνίδι με τράπουλα και όταν τελειώσει να εκτελεστούν.Ποιο θα επιλέξουν και γιατί?

pantsik είπε...

Μήπως πόκερ όπου θα κερδίζουν εναλλάξ; Ή το παιχνίδι της μνήμης που πρέπει να βρεις τα όμοια φύλλα;

batman1986 είπε...

Και αυτά που λες σωστά είναι.Ο μύθος λέει πως οι φυλακισμένοι ζητήσαν να παίξουν πρέφα η οποία δεν τελείωνε ποτέ αφού όλοι οι παίκτες μπαίναν μέσα και η κάσα αυξανόταν με ψευτοαγορές αντί να μειώνεται εώς ότου μηδενιστεί.Δεν ξέρω αν έχεις παίξει και είσαι οικείος σ αυτούς τους όρους

pantsik είπε...

Όχι, δεν ξέρω πρέφα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτο βεβαια,αν το σκευτουμε λιγο λογικα,δεν συμφερει τον επειχηρηματια καθως την 5η μερα ενας υπαλληλος θα εργαστει 0,5 ωρες ενω την 10η μολις 0,015625 ωρες που αυτο αντιστιχει σε 56,25 δευτερολεπτα!

pantsik είπε...

Λύση:

Δεν θα πάρει προαγωγή ποτέ! Ο υπολειπόμενος χρόνος διαιρείται συνεχώς στα δύο αλλά δεν μηδενίζει ποτέ.

pantsik είπε...

@Ανώνυμος: Εννοείται ότι την υπόλοιπη ώρα δουλεύουν σε άλλο πόστο.