Μετρήστε την ευφυΐα σας!

Πόσο έξυπνοι είστε; Βρείτε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα λύνοντας μερικούς από τους καλύτερους γρίφους αυτού του blog, συγκεντρωμένους σε μία εφαρμογή Android. Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play Store.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Έμπνευσης - Τρία νομίσματα (****)

Τοποθετήστε 3 νομίσματα των δύο ευρώ πάνω σε ένα εντελώς ακίνητο τραπέζι ή στο πάτωμα, ώστε τα δύο να εφάπτονται μεταξύ τους, όπως φαίνεται στην εικόνα.
Πρέπει να φέρετε το νόμισμα Γ ανάμεσα στα Α και Β (και τα τρία νομίσματα πρέπει να ακουμπάνε ολόκληρα στο τραπέζι) εφαρμόζοντας τους παρακάτω κανόνες:
1) Το νόμισμα Γ μπορείτε να το κινείτε ελεύθερα
2) Το νόμισμα Β μπορείτε να το αγγίξετε αλλά δεν μπορείτε να το μετακινήσετε με κανέναν τρόπο
3) Το νόμισμα Α δεν μπορείτε να το αγγίξετε με τίποτα.

γρίφος τρία νομίσματα

18 σχόλια:

pantsik είπε...

Λύση :

Πιέστε δυνατά με το δάκτυλό σας το νόμισμα Β και σπρώξτε απότομα με το άλλο χέρι το νόμισμα Γ ώστε να πέσει με φόρα πάνω στο Β. Η κινητική ενέργεια του Γ θα μεταφερθεί διαμέσω του Β στο Α και το τελευταίο θα μετακινηθεί αρκετά ώστε να δημιουργηθεί χώρος για να τοποθετήσετε το Γ ανάμεσά τους.

Fofo είπε...

(Πιέστε δυνατά με το δάκτυλό σας το νόμισμα Β) Tote den aggizoyme to a meso toy bhta? me to idio skeptiko ua mporoysame na paroyme to g kai na koynisoyme to a me ayto kai na to baloyme anamesa Καθε ποτε ελεγχεισ τα σχολια για να ξερω ποτε να κοιταζω

pantsik είπε...

@Fofo: Εφόσον στον 2ο κανόνα αναφέρεται πως το νόμισμα Β μπορούμε να το αγγίξουμε, αυτό σημαίνει πως δεν νοείται επαφή με το Α διαμέσω του Β γιατί τότε ο 2ος κανόνας θα παραβίαζε τον 3ο και ο γρίφος θα ήταν άλυτος. Πρέπει λοιπόν θα θεωρήσουμε πως απαγορεύεται να δημιουργήσουμε νέα επαφή με το νόμισμα Α, οπότε δεν γίνεται αυτό που προτείνεις με το Γ.
Κάποτε έλεγχα τα σχόλια κάθε μέρα. Τελευταία δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο και ελέγχω κυρίως τα σαββατοκύριακα.

batman1986 είπε...

krataw stathero to b kai arxizw na kopanaw to trapezi mexri na metakinithei kai na anoiksei keno anamesa tous.E afoy to gama to koinw eldfthera to topothetw anamesa tous......

batman1986 είπε...

afto p lew isxyei mono gia trapezi....

pantsik είπε...

@batman1986: Λέω όμως πως το τραπέζι πρέπει να είναι εντελώς ακίνητο.

batman1986 είπε...

wx nai dn to xa proseksei

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλα η μεταφορα κινητικής ενέγειας απο το Γ στο Α διαμέσω του Β δεν υπονοεί άγγιγμα του Α απο το Β, σαν κρουση, που απαγορεύεται;;;

pantsik είπε...

@Ανώνυμος: Νομίζω πως εφόσον το νόμισμα Α ακουμπάει ήδη το Β, δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι αγγίζεται εκ νέου από το Β είτε ότι συγκρούεται μαζί του.
Η αυστηρή ερμηνεία που προτείνεις εσύ μεταφράζεται πως δεν πρέπει να αγγίξετε το Α το οποίο αγγίζει ήδη το Β, άρα έχετε χάσει πριν καν ξεκινήσετε.

Ανώνυμος είπε...

βασικά δεν γίνεται να μεταφερθεί ετσι η κινιτική ενέργεια. Και δεύτερον όταν το Γ χτυπάει το Β το Β κουνιέται για αυτο το Α πηγαίνει ποιο μακριά. Αυτό σημαίνει πως αυτός ο γρίφος δεν λύνεται.

pantsik είπε...

@Ανώνυμος: Όχι, το Β δεν κουνιέται καθόλου. Το Α μετακινείται λόγω μεταφοράς ενέργειας. Δοκίμασέ το!

nick είπε...

anonime to eixa dokimasi se shooting game.
Ton petixaino kai o allos pou itan apo piso tou epese eno autos den kounithike!

Unknown είπε...

easy.

Ανώνυμος είπε...

tha mporouse na kratiseis to b kai na fysikseis to a opou kai na paei topotheteis anamesa to g.
den to aggizeis to a.
pws sou fanike?

Ανώνυμος είπε...

H mones mazes pou mporoun na aggiksoun to a einai to b kai to trapezi.Kathe stereo,ygro i aerio theoreite maza.Ara to fysima den epitrepetai.
Smile!

Ανώνυμος είπε...

προσωπικά θα έπαιρνα το γ στα χέρια μου, θα μετακινούσα το α χωρίς να το αγγίξω μέσω του γ( το γ θα ακουμούσε το α και θα το ωθούσε αριστερά). Μετά αφού θα άνοιγα χώρο θα έβαζα το γ ανάμεσα. δεν ακουμπώ το α άμεσα.

pantsik είπε...

@Ανώνυμος: Γράφοντας στον 3ο κανόνα πως δεν μπορείς να αγγίξεις το Α με τίποτα, εννοώ ούτε μέσω κάποιου άλλου αντικειμένου.

Γιάννης Ορφανός είπε...

δεν το πιασα νομιζω θα μπορουσε να βαλει το Γ ορθιο και λιγο απο πανω αναμεσα στο Α και στο Β